Svarande åläggs betala 50 000 kronor i förlikning
2019-03-28 | Solna tingsrätt
Solna tingsrätt har den 28 mars 2019 stadfäst en förlikning mellan parterna i ett tvistemål. Enligt beslutet åläggs den svarande att erlägga 50 000 kronor till kärande senast den 31 oktober 2020. Vid utebliven betalning börjar ränta enligt 6 § räntelagen löpa från och med den 1 november 2020. Varje part ansvarar för sina egna rättegångskostnader, och genom förlikningen är parternas samtliga mellanhavanden slutligt avgjorda.
Förlikningsbeslut i Solna tingsrätt
Tingsrätten har prövat parternas gemensamma överenskommelse och konstaterat att den uppfyller kraven för ett giltigt förlikningsavtal. Genom att stadfästa förlikningen har domstolen gett den överenskomna lösningen rättslig verkan, vilket innebär att parterna inte kan återkomma till tvistefrågan i rättegång.
Betalningsvillkor och ränta
Den svarande ska erlägga 50 000 kronor till kärande genom insättning på plusgiro 412 18 03–3 med angivet OCR-nummer 01004736360038905204. Betalningstiden löper till och med den 31 oktober 2020. Om beloppet inte är inbetalt på denna dag träder dröjsmålsränta enligt räntelagen i kraft från och med 1 november 2020 tills full betalning sker.
Rättegångskostnader och slutligt avgörande
I förlikningsbeslutet fastslås att var och en av parterna bär sina egna rättegångskostnader. Genom stadfästelsen av förlikningen avslutas samtliga krav och motkrav mellan parterna i målet, vilket innebär att ingen fortsatt rättslig process kan tas upp rörande samma tvist.
Faktaruta
Källhänvisning
Denna nyhetsartikel behandlar en händelse inom ett rättsområde och baseras på tillförlitliga källor. Underlaget består dels av allmänt tillgängliga handlingar som kan begäras ut med stöd av offentlighetsprincipen, dels av uppgifter som tillhandahållits Lexbase nyhetstjänst med stöd av källskydd. Lexbase nyhetstjänst tillämpar detta skydd i enlighet med bestämmelserna i tryckfrihetsförordningen (TF) och yttrandefrihetsgrundlagen (YGL).
Så begär du ut handlingar:
För att ta del av de handlingar som ligger till grund för artikeln, kontakta Tingsrätt tingsrätt och uppge målnummer B 999-99 i din förfrågan.
Kontaktuppgifter:
Tingsrätt Tingsrätt
Stockholm, Stockholmsvägen 1
Telefon: 0700078789
E-post: tingsratt@dom.se
Denna artikel bygger på uppgifter från offentliga källor samt information förmedlad genom Lexbase nyhetstjänst under källskydd. Artikeln sätter dessa fakta i sitt sammanhang för att belysa relevanta samhällsfrågor och rättsfall.
Relaterade artiklar
Den tilltalade överklagade tingsrättens dom men fick i hovrätten ett skärpt straff. Hovrätten dömer nu för ytterligare ett fall av grovt bedrägeri och höjer fängelsestraffet från fyra till sex år. Beslag som tingsrätten ålagt får bestå och den tilltalade ska sitta kvar i häkte tills straffet kan verkställas. Den tilltalade överklagade tingsrättens dom där han dömdes för fyra fall av grovt bedräge...
Den tilltalade döms i Stockholms tingsrätt för fyra fall av grovt bedrägeri och två fall av försök till grovt bedrägeri efter en omfattande digital brottslighet mot banker och privatpersoner. Han får fyra års fängelse, ska betala stora skadestånd och flera tekniska prylar förverkas. Under perioden juni–november 2020 ska den tilltalade, enligt domen, ha använt falska bank-ID, förfalskade ansöknin...
Svea hovrätt har efter överklagande fastställt tingsrättens dom mot den tilltalade, som dömts för omfattande grovt bedrägeri, intrång i förvar, sexuellt ofredande och penningtvätt. Hovrätten avvisade den tilltalades alibipåståenden om en tvillingbror och utlandsresor samt fann ingen grund att ändra tingsrättens bevisvärdering eller brottsrubricering. Fängelsestraffet på fyra år kvarstår därmed ofö...
Systematiska bedrägerier med urkundsförfalskning Den tilltalade döms för en omfattande bedrägeriverksamhet som pågått mellan 2013 och 2017. Solna tingsrätt konstaterar bland annat att intrång i postfack, falska ID-handlingar, urkundsförfalskning och penningtvätt varit centrala inslag. Domen innebär fyra års fängelse och skadestånd på flera miljoner kronor. Enligt domen har den tilltalade: Ut...